Cercar en aquest blog

29 de maig 2013

El guardó dels corresponsals ja és a Catalunya Ràdio

Com ja vam dir, la Menció Honorífica que ens va atorgar Ràdio Associació de Catalunya, la lliuràvem a Catalunya Ràdio ja que és el nostre treball (i posterior acomiadament) allí el que ha propiciat aquest reconeixement.

El dia ha estat avui 29 de maig de 2013. Dos ja excorresponsals de la ràdio i dels més antics, en Josep Ferrer i la Maria Lluïsa Solé, han tingut una trobada, pel que sembla en algun moment complicada, amb el director actual de Catalunya Ràdio, el Sr Fèlix Riera (qui sap quant durarà en aquest càrrec després de la neteja) a qui se li ha atorgat la Menció de RAC.

No es poden oferir imatges del moment, perquè el Sr Riera s'ha negat a fer-se la fotografia (a què deu tèmer?). Per tant, us deixo el vídeo del dia en què se'ns va lliurar aquest guardó.

I a títol molt personal vull dir al Sr Riera que no pot menystenir d'aquesta manera als treballadors o extreballadors de la Casa. Que som persones. Que hem renunciat a molt per poder oferir la millor informació als oients. Que hem tret hores d'on no n'hi havia per fer arribar les notícies.

I sobretot, que el seu model basat en una espècie de corresponsal full time, com li diuen, implica o 1) una despesa extra per la ràdio ja que els corresponsals "esporàdics" com ens va dir, treballàvem molts dies més de 8 hores i més enllà de l'horari laboral i sovint els caps de setmana. Per tant, o no es pagaran hores extres a aquests nous "formidables" corresponsals que, segons creu, són millors que els que hi havia abans; o la despesa per la ràdio serà terrible. Clar que també es pot passar d'anar a cobrir els actes i treure-ho d'ACN i de La Xarxa.

I aquí ve el punt 2) Com estic comprovant, s'està passant d'anar a les informacions locals i ja no es té en compte el producte. Recentment, en una crònica a Catalunya Informació vaig escoltar un dels nous corresponsals afirmar que els artistes "saltaven per "colxonetes"". Ja no existeix Servei Lingüístic?? Segons tinc entès es diuen "matalassos" en català.

L'altra és que he passat avui per davant els Jutjats de Reus on des d'ahir declaren els exregidors (tots) de l'anterior govern tripartit de la ciutat imputats per una presumpta irregularitat en l'aval de 3 milions d'euros a una empresa semiprivada, i no hi havia ningú de Catalunya Ràdio. Ningú!
Sé que la resposta serà que no són declaracions importants les d'avui. Si és així, espero que demà en cap informatiu local surti la notícia. Tot i que discrepo molt d'aquesta valoració. L'altra possibilitat és que, com que hi va ACN, ja ho treurem d'allí. Llavors, Sr Riera, hauria de dir que són els corresponsals d'ACN els que són tan bons i magnífics i millor que els "esporàdics acomiadats".

Ja veurem com acaba tot. Mentrestant, a tots: Salut!