Cercar en aquest blog

30 d’abr. 2013

"Els ventricles" Emotiu comiat de l'operador de so, Enric Vidal

Els ventricles cardíacs són aquelles cavitats dins del cor, que durant la seva contracció bomben la sang al sistema circulatori .

Quan es parla dels corresponsals de Catalunya Radio, es parla d’aquelles persones que a la seva zona d’influència cobreixen l’actualitat periodística al peu del canó. 

Catalunya Ràdio, com a Ràdio Nacional de Catalunya té corresponsals a diversos llocs del món. Les cròniques arriben des de Buenos Aires, Londres, Roma, Washington, Beijing, Berlín, Rússia, El Caire, i allà on s’hagin de desplaçar i fins ara a diverses contrades del nostre territori. 

La meva feina com a operador de so, és enregistrar les cròniques per a Catalunya Informació i per a Catalunya Ràdio, el treball amb ells és diari, sigui per telèfon, xdsi, correu electrònic , per la via més adient en cada cas. 

Quan la comunicació no és bona, els hi demanem que és canviïn de lloc, perquè el telèfon no se sent bé o que mirin de trobar un telèfon fix perquè el mòbil s’entretalla, en definitiva problemes de connexió, tot i així, ells et passen la crònica o el tall de veu sovint en condicions molt difícils, i de vegades sense temps gairebé de “provar” el so. 

L’esperit de treball dels corresponsals que a partir d’ara ja no hi seran ha estat encomiable, a qualsevol hora, en qualsevol situació, treballant per a totes les seccions, esports ,cultura, política, societat, economia. 

Ells porten la informació a la redacció, i amb l’ajuda de tots, control central, redaccions i estudis, fem que la informació surti de la millor manera possible a l’antena de la ràdio. 

Per a mi, vosaltres sou els ventricles cardíacs de la ràdio, perquè heu bategat en tot moment sense parar, quan calia, a tot arreu del territori, a qualsevol hora, com bomben els ventricles cardíacs, la sang a tot el cos. 

Des d’aquí, el meu sentit homenatge a tots vosaltres. 
Una abraçada ben forta a tots. 

Enric Vidal Puértolas Operador de So Catalunya Ràdio- Catalunya Informació