Cercar en aquest blog

24 d’abr. 2013

Una anècdota simpàtica i picantona...

Com a corresponsal de Catalunya Ràdio en el Baix Llobregat i l’Hospitalet m’ha tocat cobrir un munt de festivals, fires i firetes. El que ha tingut més ressó mediàtic és el Festival de Cinema Eròtic de Barcelona que durant anys s’ha celebrat a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat. 

Cobrir el certamen m’ha permès entrevistar a les estrelles del gènere com ara Rocco Siffredi, Nacho Vidal, Max Cortés, Conrad Son, Ciccolina, Sophie Evans, Anastasia Mayo... Fins i tot un dissabte a la tarda vaig haver d’anar corrents al Festival perquè hi havia esbatussades entre els expositors ja que tota l’atenció se centrava en una senyora que intentava batre el rècord mundial de fer-ho amb més homes en menys de 24 hores. 

Les cròniques les acostumen a enregistrar al que nosaltres anomenem Estudi 4. Generalment mentre enregistres el tècnic de torn no et para atenció i està per altres coses. Curiosament sempre que havia de gravar notícies sobre aquest tema els tècnics sempre paraven l’orella, no es perdien detall dels meus comentaris i en acabar em demanaven si els podia aconseguir invitacions. 

Aquest Festival fa uns anys es va traslladar a Madrid perquè el consistori hospitalenc va aprovar una moció presentada per ERC i PP (en alguna cosa aquests dos partits coincideixen) en que consideraven que el certamen denigrava la dona. Curiosament, però, un festival semblant al que es feia a l’Hospitalet se celebra cada any, amb més pena que glòria, a Fira de Cornellà, a només dos quilòmetres de la Farga. 

Es veu que en el municipi veí esdeveniments com aquest no perjudiquen a la dona. Tal i com s’acostuma a dir: Ni tots Moros ni tots Cristians! 

Tot periodista té l’obligació de comprovar les seves fonts d’informació, tal i com es pot comprovar a la fotografia que acompanya aquesta anècdota.
Josep Ferrer